♫ teman setia ♫

Monday, December 12, 2011

"aku sayang ko setengah mati"



"AKU SAYANG KO SETENGAH MATI"

tu jer aku nak ckp...

(^_____^)

lebiu....

sedih + happy

aduhhh..kenape gn belog ni??
asal cm pukimak gini!
bg marah je laaa!
nk update pon kne refresh byk kali..
batak betul lahhh!

aku sebenanyer nga marah, sakit, yer la, mybe sebab angin maimoon dtg...
ader jer org kner marah..
sampai belog pon kner juge maaf..
untuk abg, sory awak...
saye xde niat mcm tu pon...saye xpernah benci awak, saye sygkan awak sampai bile2...
kenape bole jd mcm ni...
saye cintakan awak sgt2...saye mintak 1 jer, jgn la suh saye cari org lain,
saye xnk dgr lagi ayt tu next time syg..
ayat 2 sgtsgt pedih...
mcm kner cucuk gn keris taming sari!
saye xnk dgr lg mcm tu...
maafkan saye....
saye sygkan awak sgtsgt....:(

"sungguh aku xbisa...
sampai kapan pun xbisa,
membenci dirimu....
sesungguhnya aku xmampu...."

hermmmm..ok,
ari ni hepy sebelum kejadian gn gemok td..sbnyer ni la..
sb bapak aku bg lampu ijau yg ke sekian kalinye...
lampu ijau untuk ape?
traffic light ke?
nope nope...
sb 21hb 1 ni, kitorg nak g kedah, almaklumla, abg syg aku yg sorg tu nk tunang gn member aku dari tmpt kjer dulu, member kolej, n smpai la kami bekerja ditmpat yg same semule...
yuhanis namenyer...
kenal ke?
kenal2 lah di anies hanies...hehehhe..
bpk aku bg kebenaran untuk gemok aku untuk anta aku g kat dyeorg nt, aku dari jb turun ke k.l terus nt, tp gemok bz sb alang nk kawen, so, gemok ajak aku, mcm mane??
ermmm..tgok lah mcm mane..malu laaaa...

k lahh...untuk abg, eya xleh idop tanpe abg...
jgn mara lagi...
I MISS U SO MUCH...
sebenanyer rindu eya kat abg belum abeh lagi...ntah kenape eya rase kurg kasih syg dari abg, tp sebenanyer abg ary2 contact eya, tapi xtau lah...
mungkin abg sibuk sekarang,
sb tu xbyk mase untuk eya,
untuk kawan2, doakan la gemok dapat tender projek tu, semoga Allah bg peluang untuknye dalam menguruskan projek tu..
insyAllah...



nak abang.....:(



Sunday, December 11, 2011

sekian lame x mengupdate

huh!!
sekian lame aku xdapat nak update blog nih...gile betul, jadi bengong pa xtau...
paneh jer aku...time kat umah ingatkn sebab line xok, aku maleh ar nak update, mai kat tempat line melambak sampai melimpah pon xbley jugek, memg nak kene fire!!
geram seyhhhh....
byk bende aku nak story sebenanyer...tapi, dah jadi lagu ni, da xingat da pe aku nk story, mybe nt lame2 cket kot ...
kena refresh blik..haha!
ok, skang aku kat kulai jaye, umh kakak aku...
esok pagi aku da nk blik pasir gudang, tempat aku bertelaah kat sane...
haa!!
nak stoory, dulu aku dok takut2 pasalresult,
sekali dapat result, aku melompat2...
sbab ape???
sb aku dapat pointer 3.15..heheh!
hapy sgt2 tau...
dapat 4A, 3B, 2C....
huhu..
syiokkk...Alhamdulillah..
kali ni, dak2 umh aku byk yg dpt 3 n up...
huhu...
best lah...xsia2 kami study smart n hard..haha!
walaupon study last minit, tapi, everything is ok....
yuhuuuu.....
next sem try lagi k, dptkan 3.3 pulak..n sem last, 3.5...fuhhh! tggi angan2 aku...
xpe, kite mesti ader angan2..right?
ermmm..
chaiyooookk!

Friday, November 18, 2011

BOLEYH JALAN !

arghhh!! eh..luper...salam...
hihik...

ha, aku nk gtau la sape2 kat luar sane k...
kalo bekenan gn org pempuan, sile tgok i follow saleh yaakob tu, beguru gn dye dulu...
ini x, pempuan yg da jdi tung org pon ko nak kacau...
siap bg no fon ag, eee...
cermin dulu la bro...
tong sampah la mkn dia no ko tuh....
haty aku ni dah melekat gune gam gajah da kat aty tunang aku..
xkan sesekali aku mengkhianati cinta kami...
cewahhh..
ayat...xtahannn!!
bhahahhaha!

giler sampai 3 org sekali yg tyer
"kak, ader org nak bekenalan
dye mintak no tpon..."
who's det??
tepi3!!!
aku nampk achik si gemok aku jer kat depan tuh...
aku xnmpk org len ok....
excuse me!!!!
huh!!
jgn mara yer syg kalo awak terbacer..kejadian ini berlaku di politeknik johor bahru....
jgn risau, saye akan habis taun depan..setaun lagi tau.....
pastuh kiter kawen yer syg...
saye xcter sb xnk gaduh...
xgune gaduh sebab org len kan syg, kite da besar n da matang kan...ermm..
awak bacer x??
awak mesti xbacer...hurmmmmmmmmmmmmm....
muahhhhxx!!
wish me luck ok!!
lulus pon ok dah....
thanxxx...


luahan aty siangmalam

Assalamualaikum...

Saje nak story kisah2 yg tependam dalam pale otak aku sekian hari hari dan hari....cehh!! ape?? ntah...aku sendiri pon xtau...tapi saje ar nak update belog aku nih...hari2 aku bukak, tapi aku xtau nak tulis ape....(^_^) huu...ape aku nak ckp?...pasal sape aku nk ckp? kadang2 aku ase ape yg aku nk tulis tebantut sebab nak jage aty sesetgh pihak...padahal kalo ikut aku, kalo ikut aty aku ni, nak jer aku semburkan sume kat dlm nih tau x...ee...sumpah aku sakit haty doh...xtau ar knp....byk sb aku sakit aty...sebab tu, sebab ni...eee...kadang2 aku ckp sorang2 "suke aku nk tulis ape, belog aku", tapi sebab belog pon kadang2 timbulkan pegaduhan sebab belog ni bkan xder org bacer...ntah2 ader musuh yg sentiase bcer belog aku sb nak cri point...ha, kalo kes gitu ape kess pulak?? arghhhh!! pedulik ape aku...aku luah kat belog aku, sape nak terase, terase ar...aku tulis pon bia korang2 tau aku sakit aty sebab ape..ingat aku seng2 nak sakit aty gn orang...boleyh jalan la sape nak sakit aty tu kan...macam kes baru ni yg aku dah bg pengajaran kat dye tuh, sape yg tau sape tu, diam2 jer la, kalo tuan punyer diri yg bacer pon bgus, bia dye tau yg aku ni memg xsuke org kuang ajar...sumpah xsuke, aku xpernah kot buat org mcm ni, sape2 yg kenal aku, sume ckp aku lembut, baik, tapi sebenanyer aku jahat jugek, tapi aku pendiam, aku jenis xsuke cmpur hal orang, aku suke wat hal aku, tapi kalo org dtg becerita, aku dgr jer, aku xkisah pon ape2 jadi kat persekitaran aku, kalo ader org sakt, nak mintak tolong paper, aku xkisah, aku tolong selagi boleh...tapi 1 jer, jgn nak cari pasal gn aku, jgn ingat org diam mcm aku ni senang di pijak, aku akan hormat org selagi org hormat aku...so, kawan2, pikir2 kan lah...aku xsusah, aku seng jer, kawan la mcm mane pon, xkisah, jgn cari pasal gn aku, jgn nak kuang ajar gn aku, tu jer....kalo aku dah meluat gn org tu, sampai bile pon aku meluat walaupon aku dah minta maaf, aku dah bercakap, aku dah baik gn dye, tapi kalo aty aku ni dah set menyampah bile tgok muke, memg aku akan meympah lah....aku xtuju kat sape2, cume ni sebagai peringatan sape2 yg nak cari pasal gn aku lepas ni...paham!! xpaham sudah ! aku nak luahkan perasaan aku jer nih...sb rase tension plak ary nih...si gemok wat pangai gn aku plak td, ape kes?? nk bg aku rindu terok2 la konon, memg aku sentiase rindu ko terok2 pon, ari2 aku rindu ko...herm, buat la mcm mane pon, aku tetap xbole nak balas, sb aku memg sayang ko gile...ape ko dah buat kat aku sampai aku dah syg ko sgt ni, tapi aku tau ko xbuat paper, dengan pangai ko jer memg aku dah ckup syg ko sangat...hurmm...tolong la jage aku elok2 yer syg, aku syg ko sgt, hary2 ko bg perhatian kat aku, terime kaseh, aku terbace belog kawan2 aku, dye sedih sb xdpt perhatian dari pkwe dye, kesian dye, aku ni memg syukur sgtsgt sebab dye selalu care aku, sumpah aku suke org mcm ni...sb dye hargai aku...aku pon sentiase hargai dye..walaupon dye sakit, n sakit tu xder ubatnyer, aku redho, aku xkisah, aku syg ko, aku akan jage ko semampu aku, mak aku selalu pesan, xder org yg sempurna, xder penyakit yg xboleh diubati, so, ko jgn putus ase tau...aku syg ko, mak aku syg ko, adik beradik aku suke ko, bapak aku aku pon suke ko, sume suke ko, ko jgn risau tau...aku tetap syg ko sampai ble2, hanyer nyawe yg dapat pisahkan kite, aku janji, aku akan sentiase ader dgn ko susah n senang...ok syg? TERIME KASEH byk2 sebab ko tahan gn pangai aku nih, adik kesayagn aku dulu penah ckp, kalo pangai aku mcm ni, memg aku xkan kekal lah berhubungan gn sape2 pon sb xkan ader org yg tahan gn pangai aku....mybe pangai aku yg suke majuk xtentu pasal, xpaham org, mcm2 lagi la...aku syukur sb ko tahan gn pangai aku, tapi xtau la aku sampai bile ko dapat tahan gn aku...tapi aku harap sgt ko xtergolong dalam org2 yg mcm adik aku ckp tu...uhukuhuk...sebab aku syg ko, aku xsanggup nak berpisah gn ko...sayang ko sangat...aku sayang ko sangat AHMAD ZULFADHLI....xtau la pe jdi kalo kite bepisah...xsanggup...tapi aku nak ko tau, aku pon xsanggup nak berkongsi kasih syg gn orang lain...dengan sape? aku pon xtau....mungkin aku cemburu, memang pon aku cemburu, aku kuat cemburu sgt...tapi sekarang aku dah kurang cemburu cket sb aku dah agak matang bab2 mcm tu...kadang2 cemburu xbertempat akan menyebabkan pergaduhan...yupp! sangat bahaye kan...xkan sesekali aku nak cemburu xbetempat....aku xpernah halang ko wat ape2 sb aku syg ko...aku tau ape yg ko buat sume utuk kebaikan n bersebab..aku bukan jenis nak halang2 org nih...herm....panjang la pulak aku bebel kat sini...sebenanyer pjg lg, tapi mate aku sakit la...xpakai spek nih...atoyaiiii...hihik.....wutever, motif kat sini aku nak ckp jgn cari pasal gn aku n aku nak bgtau satu dunia aku sayang ko sorang jer ok? yg kite selalu gadoh2 tuh, gadoh2 manje tu, ko buat aku gile ke ape ke, tu semua boleh mengeratkan lagi kasih syg kiter...aku suke ko jadi giler2 bukan jadi giler..hehe...muahhhhx!!LOVE U SO MUCH SYG...(^__^)

Tuesday, November 15, 2011

i JUST NEED u


i just Need U..




WHY....

SUDDENLY, I MISS U BERY MUCH...

NAPE,

WHEN I C UR PIC, I MISS U....

ARGGHHHHHHHH....

I WANT U !!

I MISS U !!

I LOVE U !!

DO U HEAR WUT I SAY DEAR?

I WANT U....

:'(



entah kenape, tibe2 aku rindu sgt kat ko gemok....
huwaaaaaa.....
seb bek minggu depan jumpe...xsabarrrr....
(^___^)

Friday, November 11, 2011

macam tu rupenyer...

salam...

nak cter pjg tapi xtau aper...huuuu

nak study tapi dah blur.....

malam nt lah pulak....

nak bgtau cket jer....

xsangke la aku dye cmtuh.....

oo yer ke???

cm tu ae????

suke aty dye la.....janji dye bahagia sudah.....

nanti lame2 org sekeliling dye tau la cmner pangai dye......

ko elex2 dah ar.....

hehehhee.....

awal lagi kan.....

bia la dye selese dulu, nanti pape hal ko cter ag ae kat aku....

xper,

aku tau lame dah yg dye tu hantu.....

sabor je tau......

nanti lame2 akan pecah tembelang dye

orang baru mane tau pangai BUSUK dye tuh....

sabar selagi boleh tau....

yang penting skang ko aman.....

xder orang kacau ko an??

ha, bgus sgt la tuh..... kalo ader ko hentam jer balik...xper, aku ader, bole luah kat aku...

huhuhuu....

time kaseh belog...




Wednesday, November 9, 2011

+ SELAMAT ARY RAYE AIDILADHA +


Assalamualaikum....

Xtau nak tulis ape....

just nak wish SELAMAT ARI RAYE....

thanx t0o temok coz dtg anta saye.....

thanx to0 for gift....

THANXXX....:)





kami raye same2 lagi walaupon xsempat sampai ahad...ngeeee...




thanxx for watching n reading.....

write cket sajer, sb owner belog xsihat, otak da senget, mud da ilang jauh....

camat mlm.....temok comel....makin bulat....(^_^)

byeeee blogger2 semua....

Wednesday, November 2, 2011

+ sakit hati yang melampau +



SYUKUR AKU X CKP TENGKING2 LA BONGOK!


BABUN BETUL LA, NAK SOUND2 AKU PEHAL?


JANGAN INGAT DIRI KO TU BAGUS SANGAT LA WEI !


DAMN YOU !!!

Monday, October 31, 2011

+ impian dan keinginan +

Agak mengader yer...
hahaha....

" kite menikah, bersanding seperti mana yang kiter idamkan,
kiter ader baby boy and baby girl yg comel,
kiter gilir2 jage dye bile dye nges tgh2 malam,
kiter bawak dye main kat playground tiap ptg, kiter sentiase bersame even dalam susah n senang hingge kiter tua & hingge ajal yg akan pisahkan kiter.."



* just nak bgtau abg, besarnyer cinteku dan tggi nyer khayalku bersamamu...*
(^____^)



copy n paste dari pesbuker...hehe...
tapi, impian dye adalah impian setiap wanita...trust me....
I LOVE U MUCHMUCH...

+ jage aty kawan tapi aty sendiri selalu sakit +

salam...
nak luah boleh..:(
sedih...sedih sgt kawan...
asal yer...
aku selalu jer jage aty org...
bukan nak kate baik, tapi aku xpandai sebenanyer nak lawan2 org nih...sb tu aku selalu sakit aty...
kadang2 telepas jugak perkataan maki2 mcm sial, celake, babi, n semua yg sewaktu dgnnyer lah...
tapi, dalam aty jer atau kat kawan2 yg lain..but,geram aku setakat kat ctu jer lah..lepas tuh ok lah blik...
hermmmm....
ape nk buat bile org suke sakitkan aty kiter....
:(
kenape org suke sakitkan aty kiter yer??
sengaje atau x sengaje?
mybe ader jugak org sakit aty gn kite tnpe kite sedar...ermmm...
minta maaf k...
ta paham gn org yg suke cari kesalahan org n tuduh2 bagai n yg sewaktu dgn nyer......





*sekadar luahan aty*

Sunday, October 30, 2011

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"


mari menjoinkan diri!

wink wink...da sampai...
jom la kalo nk ikut..best nih....
(*__*)

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA

asyek jumper entry menarik jer..baru nak out..huhu..
xper. try itu bgus..
xkena byr pon...huuu...
winnnnkkkkkk!

blog saye menawan kalbu...
haha! suke aku ar nak kate ape...kan3?
winkkkkk!

+ da nak putus wayer otak saye ! +

hermmmm...
Ok ni sebenanyer nak tulis...
huhu..
sumpah penat...letih...bukan kuar jenjalan ikot member, tapi letih otak eiya nih berstudy dan berstudo sepanjang hari...huhu...
exam da dekat, eiya sgtsgt risau..eiya nak kejar pointer 3 lebih kalo bole, tp kalo rezki xsampai ke ctu, setakat lulus pon eiya xkesah...eiya da SYUKUR sgtsgt...
eiya xnak carry paper...sgtsgt takut...YA ALLAH, jauhilah eiya dari musibah itu...
tamaoooooo....
eiya akan usaha lagi..doakan eiya kawan2...esok ader kuiz n test bagai...
emhemhemh....bile da abes study baru la otak ni rest cket...series...
pastuh stress gn kjer pulaks...
aisemennnn...
thanx kawan2 belog yg follow eiya...
eiya akan follow blik..dont wory be hepy!
(^___________^)
makan tido makan tido, ppku semakin tembam..
xlame lg orang bole pggil aku si mokmok mcm si temok eiya...ngeh3!
k cau cin cau...

"SEGMEN NASZ : PERANG BLOGGER"

huu...Assalamualaikum...
tujuan buke belog ni sb nak update pasal otak yg dah nk putus wayer nih..
tetibe ternmpk 1 entry kat rakan blogger eiya nih ajak join segmen nih pulak..
huhu....ape lagi???SERANG !!



Huhu...korang nak main serang2 x??
afiqah fatien johny si bunbun dan si bimbim?? sile join! haha...kalo da join bambam la yg ketinggalan...oMg..haha!
da lah, jom join cepat...kiter serang je dye...
yeahhhhh..!

+ letih...tapi, berbaloi + ♥♥ anniversary ♥♥ +


huuu...
assalamualaikum...
hye blogger2 baru...
welcome to my belog!
mari kite berbelog bersame2...i follow u, u follow me back..thanx!
TERIME KASEH byk2 sb korang sudi lah menyinggahkan diri seminit kat belog eiya nih...huhu...
thanx tau...
syukur lah da bertambah cket follower eiya walaupon xsame cam afiqah fatin johny orlando..terime kaseh byk2 kat dye sb dye punyer belog la eiya bole join itu kempen maaa...hehe...
thanx sgtsgtsgt....
rajin2 la jenguk k...eiya akan usaha buh entry2 yg menarik lam nih...menarik ker???
wekikiikiki....


♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥

wehuuuuuu...
hepy anniversary sayang...
walaupon baru 5 bulan..kite da berjaye menjaga hubungan ni dgn baik..
TERIME KASIH
sb sudi syg saye ketad2 yer syg...
I LOVE U SO MUCH!

5 bentuk love untuk awak...

♥♥♥♥♥

hihik...xsabar nak jumpe...
wait me for friday dear.....
muahhhxx!

Saturday, October 29, 2011

"GiveAway by anis athia"


wow! dpt entry lg..yg ni buleh dpt gift tau...
just syok2 jer kwan2...
sape nk try?
comecome!


ni la hadiah2 nyer...

  • Free Doodle by me untuk 3 pemenang
  • Topup RM10 untuk 2 pemenang (Maxis/Celcom/Digi)
  • Free barangan dari Scarf Sweethoney untuk 1 pemenang
  • Free custom design t-shirt dari D**E untuk satu pemenang
  • Bear cute dari Girang untung 1 pemenang
  • Free barangan dari MissLily Shop untuk 1 pemenang
  • Free top dari fashiontwister.com untuk 1 pemenang (kalau pemenang LIKE fb fashion twister maka automatik akan dapat hadiah tambahan dari fashion twister)
  • Free shawl satin dari El Janna untuk 1 pemenang
penyertaan akan diterima sehingga pukul 11.59pm 1 November 2011

+ SAYA BLOGGER GADIS MELAYU +


assalamualaikum...
hye blogger kesayagn...
ha! ni lagi nak share...mase tgh terjah menerjah td, jumpe entry nih..
untuk gadis saje tau!
bukan terune ok...
(^__^)


nak tau bile expired date dye??
31 / 12 /2011
lame lagi...elex ar...
haha!
(@___@)

+ makkk, tgok dye ni...+

Awak !
makkk...tgok dye ni...da la gemok mak, pastu buncit makk...
dye suke buli orang mak..nanty jumpe mak tenung dye mak, tande mara tau, bukan tande syg...bweiikkkk!!!
hahaha!
eiya da bgtau mak...padan muke bweik..buli jer tau dye...
NI UNTUK MY TEMOK2...
:P


ehh! hai kawan2...
eiya nak gtau, da stgah hari ni eya keje membelek belog org jerp....
cantek2 belog dyeorang...jelez!
huhu...hope mereke follow blik supaye dapat memastikan keberkesanan kempen ini!
wakakakka!...
TERIME KASEH !

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"


wow!!
jalanjalan pusing belog, jumpe lagi entry menarik!
jom join??
huhu...
(^_^)
sape2 nak join, bole ler cube ok!







JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS


Assalamualaikum...
hai bloggers...
huh!
nak gtau...tgh asyik la eiya terjah belog sorang members kesayangan ni kan, xpernah jumpe, xpernah tgok real, just member
lam fb gn belog jep..huhu...
pastuh ternampak lah entry nih....



so?? dengan ucapan bismillah eiya tekan jerp entry nih..haha!
try la kawan....mane la tau kan...free jerp...bukan kner bayar pon...
korang pon mesti tgh cari follower juge kan...
entry ni sgtsgtsgt sesuai lah...!
sambil tu leh bacer cter best blogger lain...
cube lah kawan !
(^___^)

Friday, October 28, 2011

●♣ Renung²kan dan Selamat beramal ! ●♣

Janganlah kita malas sembahyang,
Tuhan beri kita jasad siap dengan bayang²,
Bukankah lebih beruntung daripada jadi tiang,
Berdiri tanpa roh siang dan malam.

Janganlah kita malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga dah senang,
Negara dah aman, xperlu lagi hidup berdagang,
Tak kan lah 5 minit 5 waktu kita xboleh luang.

Janganlah kita malas sembahyang,
Kita kena ingat umur kita bukannya panjang,
Beli tiket konsert kita sanggup beratur panjang,
Jangan ingat masuk syurga kita boleh utang.

Janganlah kita malas sembahyang,
Seksa neraka cuba kita bayang,
Perjalanan akhirat itu terlalu panjang,
Janji ALLAH akan tertunai, tiada siapa boleh halang.

Janganlah kita malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya kita xbangang,
Tuhan bagi ilmu dan akal boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat tolonglah kita kenang...

Wednesday, October 26, 2011

:: betul lah aper dye ckp nih...::

~ bacer nih kawan²...

betul kan sume ayat neh??
hermmm....ni ayat yg selalu mak pesan...sebab tu eiya xpernah bgun lmbat dok umah...
lepas subuh ta boleyh tido da ok...
tapi kat cni pon det's mean kat JB nih, eiya bgun lewat cket dalam kul 8 cmtuh...
sebab tido lewat...huhu..tapi terawal lah dari yg len...puiiiii!
(^__________^)

◦∞☼∞◦ belOg berwajah baru ◦∞☼∞◦

As salammm....

tumpang lalu...
pon pon pon...saye nak tumpang nih..
bole x?? tabole?? suke aku ar..hehe...
DEARdorant Afiqah fatin johny orlando!
Berbelit lidah saye nak menyerbut name awok !
huh ! haha!....dear lah..bukan deardorant...
thanx sgtsgt sebab da mencantekkan belog saye okeh!
kalo kurang boleyh cont lg tau...haha!
saye belum arif...sile beri tunjuk ajar okeyh !
hehehe.... ♥
mekasehhh...♂

== Bufdey gugurlz tepOng+telOq ==

woo!!
ni la pic eiya kner baling gn tepong, telor....
bufdey gugurl 25/10/1989
gugurl yg lahir pade hari selase, pukul 11.59 mlm kalo xsilap eiya...hihik..
etu lah miss eiya...
nama sebenar Siti Saleha binti Salehan
ramai orang tyer....kenape name same gn ayah?
tambah N jer..herm....ader kisah dyer ok...
nk tau??
name sebenanyer yg mak bapak eiya nak bg siti solehah....
then, sampai kat pejabat pendaftaran, orang tu xdengar, maybe tulisan yang dye nampk mak eiya tulis tu pon xjelas, same ade dye rabun, atau mak yg silap tulis...then, dye buh siti saleha...bapak eiya ok jer...sampai umah, mak tgok surat beranak, name da jadi lain!
haha...tapi mak ok jer....pastuh terkeluar plak cter, name eiya ni sebenanyer, name seorang gadis dahulu kale yg menjadi kesukaan kaum lelaki termasuk bapak eiya...hehe!
sebab tu dye bg name eiya macam name bekas girl yg dye suke dulu..hermmm, tu serbe sedikit information yg mak selalu cter...ader yg tyer, mak xjeles ke???
mak xjeles...mak open minded cket...xder hal lah bg dyer...bende lepas jgn dikenang..gpon, dulu bapak eiya yg tergile²kan mak...ramai orang berebut mak, tertibe bapak eiya dapat, sedangkan mak xsuke pon dulu..huhu! tup tup dapat juge anak 9 orang walaupon tasuke! sambil² tido bak kate ustaz eiya...wakaka! ha, lupe nak gtau, eiya ader 9org adik beradik, eiya yg ke-6...
hermmmmm....biase lah....adat la kan orang ramai peminat...mcm mak, mcm eiya juge! haha! puiii...
macam la lawa sgt mcm princess...jao beze kot....hehe...gur0 jer lah....

okeylah, meh nak cter sal kejadian mlm td yg dah dirancang n eiya pon da tau sebab yeen sgt jujur org nyer dalam mengenakan orang...sengal ko...haha!
ni sumer sebenanyer kjer emma zuella...dalang disebalik kejadian!
si yeen pakwe bun² punyer kjer arrr...dye yg menjayakan...
jenuh eiya berlari...tapi dikepung dari depan belakang.....time tu tgh gayut gn cik temok eiya...
lepas kner tu cik temok agak mara sedikit sebab xlyan dyer...maaf syg...hp da kner telor, xleyh nk pegang....xsengajer...terpakse....eeeeee!!!! busukkkkk!!! xsuker di baling tel0r...grrrrrr!!
jage la ko emma..siap laaa...yeen!! ko tunggu 13/11....jgn ingat ko selamat....sumer orang bengang gn ko sebab ko yg menjayekan sume hal² befday...haha! wait n c !
tata0 la baper kilo tep0ng abes bulan 10 ni...ramai yg befday bulan 10...
huhu....
aper p0n, thanx semua 0k....jasemu dikenang....haha!
tg0k la eiya, rupe eiya mcm mane lepas kner baling...c0mellllllll kannnnnnnn???
hahaha!! puiiiii....


••●♦♥♥♦●••
••●♦♥♥♦●••

tg0k la kawan²...c0mel ta eiya?? hihik....
bun² jgn jeles 0keyh!nanti bam² fly to sababha...hihik...


ni kad dari nurul husna md haris! thanx gugurl! nice!
terbalik kad nyer....hehe! xleh nk adjust...nt eiya adjust 0k...


nampak ta tulisannyer??

MISS EIYA...
SELAMAT HARI LAHIR YG KE 22 TAHUN...
SEMOGA PANJANG UMOR, DAN DIMURAHKAN REZEKI...
GOOD LUCK FOR UR EXAM...!!
4 FLAT 0K?? =D

tu la ucapannyer....thanx! 4flat??
sahut cabaran nurul eiya...haha! insyaALLAH....


Ermmm...untuk abg tem0k tersyg, maaf yer sebab byk mara abang time mlm befday...
mybe ati ni kecewa sb xjumper time befday...but, its 0k...
maafkan eiya yer syg....abang xder salah paper gn eiya, eiya jer byk sakitkan ati cyg...
nt kiter jumper 0k cyg...rindu cgtcgtcgtcgtcgt kat tem0k....
muaahhhhhxx!!
♥..ilysm..♥

••●♦♥♥♦●••••●♦♥♥♦●••••●♦♥♥♦●••


Tuesday, October 25, 2011

HAPPY BIRTHDAY !!!
Aduhh Leayha...
semoge panjang umur n murah rezki...
may Allah bless u n ur dream come true, as much as u tpup ur age..hope life will be more hppy n sucsess..life is so short what have u did never came again...walk on the right step..i know u can do it..hepy alwayz...:)
thanx la kat sape2 yang wish kat eya okeyh....
ni salah satu ucapannyer....
thanx sgt2...pade abang tersayang, ilysm...
thanx 4 de wishes....
eya syg abg juge....
kepada dalang2 yang menjayakan program bufday eya, thank u so much...
ily oll...
ermmm....saye gembire...thanx...
abang, abang jgn risau...eya ok jer k....
abang ader hak nak buat aper pon....
eya ok jer.....thanx abang sb sygkan eya....eya syg abg juge....sampai bile2 eya sygkan abg....
senyum yer abang........(^___^)
tembam kan??mcm abang kan?
hehe.....thanx too nurul for de kad...nice sgtsgt!
k lahhh...nt upload pic k....
niteeee....
:)

Sunday, October 23, 2011

~ betul ker?...

wink wink !
hai blogger...da lewat..jum tido?
saje nak lalu jer...
pale pening, but still nak corat dan coret cket..hihik...
sebenanyer, nak story, tadi g lepak mumum kat kedai kopi...dulu alan thai, skang kedai kopi jep, sebab dulu alan thai best, skang da xbest...tukang masak da tukar, so rase pon da tukar,,,maknenyer? xbape nak enakenak la kan...huhu..complaint pandai, p masak sendiri nuh....alamakkkkk! ngeeee...(^___^)

tadi pakwan kedai kopi kater, muke eya ni jenis lembut, penyabar n xbaran...wow!
betul la ape yg pakwan ckp...meme pon saye begitu ! tasuke la mara, baran n xsabar punyer orang...cool jerp sgt ok..cewahhh...
ahaha...tapi betul, mak saye pon kate begitu, dan yg sebenanyer saye juge seorang yg gembeng, ciwek...tau x ape?? kuat nanges la...mane xnyer, da aty lembut, cepat trase, memg kite akan nanges, betul x??hihik....ader sorg lagi tau kuat nges, nak tau sape??haaaa...
jengjengjeng....my mr. temok....ngehngeh...@___@
dye pon mcm saye juge, tapi ader satu xsame, dye baran...:(
tapi, ader sb jer...kne paham tuh...cume saye je la, mara sedey gembire, sape tau? reaksi muke senyum, haty mara sape tau? muke senyum, haty tgh nanges sape tau? kan?
tuu la, kite kner kenal betul2...tapi selalunyer, saye suke mengalah, mara mcm mane pon, saye tetap akan cool jerk, walaupon aty saye memg tgh sakit sgtsgt...bile da terlampau, saye akan kater ok ! then diam....tapi kalo lagi teruk sakit, saye akan diammmm.....
bile da ok saye akan berckpckpckp lagi sampai lebam mulut...hehe....
ok lah...da lewat nih...gemok eya pon da tido...
selamat malam kawan2! :)
ILY LUBBY
MUAHXX!
niteee......

aku, saye, eya adalah 1 name yg xberbeza orgnyer...ok? hehe..mean org yg same jer la..sape?? owner belog ni lahhhh...
k cau cin cau....
~ O___o ~

Saturday, October 22, 2011

+ jiwa kacau +


salammmmmm....
ermmmm...banyak mmm..mara ke?
xmara...badmud jer..muddy..nape? tatao lah...bacer lam inbox..ader ayat yg agak² menjdi tande tyer la...grrrrrr! nak tyer...malas....tapi otak dok ligat...pusing arhh! hermmm...up to u n up to me lah....just nak luahkan jerp ok...

kalo muke aku masam mcm ni selalu, mesti xder sape nak kawan kan...sb orang kate muke aku comel kalo senyum...puiii!! up to me lah..haha!


mud da xok.... pening sgt kepala....da la mum megi jerp tadi..malas nk kua....nak masak pon kner kua gak beli brg..gpon skang mud nak masak da xder..gn prob kawan²...haishhhhhh!!
tolong la jgn bg serabot pale...nak exam lagi...pening pk nak exam ni...sakit otak...kuiz gn segala test bagai dah memeningkan pale...ape pon xblehhh la....
xsabar nk tggu esok..asenyer da lame sgt aku xkua relex²....membe ajak g karoke, g jalan pantai, g beli paper yg patut yg da abes tu kan, then wutever lah.....
nk pegi x? orang bawak g mane² aku ikot jerk..huhu...sumpah bosan....
sakitnyer pale aku....


tgok baby ni, dye pon sakit kepala, pening nak pilih susu ape yg dye nak minum x?? hehe...suke aku ar nk kate aper....

♥♥ LOVE STORY ♥♥

Walaupon mara, mud xok, tapi aty aku still syg, cinta yang xpernah padam pon tuk si gemok...
dye yg bagi aku semangat bile masalah dtg kat aku...abg...muahhh! ILYSM....
Paham? I LOVE U SO MUCH la....♥
tgok pic kat bawah, cantik kan....bole tolong amexkan bg kat eya? mustahil kan? tapi sebenanyer abg da bg..eya simpan lam aty ni...sape pon xnampk..sape pon xleh amex...
sape amex, potong tgn dye...


ok lah...mud xok, elok plak ari ujan kan...mlm xcukup tido...so, tggu aper lagi ko ni??mate da tekebil² kan...so, xreti lagi? ehh...mate da mara, so aku blah lah....
daaaaa....

Wednesday, October 19, 2011

:: aminaminamin sgtsgt ::

huuu...
salam sumer....
faten bun²?? chat?? hehe...my bucuk temok? chat? chat kan? makin chat kan??
hihikkk..mum byk kan??huuuu...
sajer jer....
nak gtau...
eya da ok da stabil da molek da baik da sume sume la....
xtau nak ckp..
yg eya nak ckp...
syukur alhamdulilahhhhhhhh....
yuhuuuuu....
muahhhhhhhhxxx!
gedik x??
haha...suke aku ar...belog aku kan...ermmm...skang eya da xder fb sendiri...sedih jugak...tapi xper....sume tu untuk kebaikan eya jugak...semoge hubungan kami lepas ni berjalan lancar...kawan² yg bacer belog eya, boleyh la add eya kat fb ACHIK EIYA ok...
semoga, xder masalah aper²...mudah mudahan...doa doa kan lah....


huuu...eya xjadi g trip ke pulau sibu lahhh...sedey jugak..tapi sebenanyer elok sgt la x jadi...sebab eciment byk, projek xsiap lagi, n mase untuk study xder lg...so, jgn buang maser ok !!
da nk final exam da ni 14hb 11 ni...atoyaiiiii....risau sgtsgtsgt ni sb xpaham lagi blaja aper...hukhukhuk..... ader 4 paper jer, tapi modul agak susa,so??
pandai² la nk hidop...up kan lg pointer ok....
k lah...ujan nih..ngntok pon ader....
ngeh²......eciment kat sebelah konon² nak buat la....tapi.............

nanti cter lagi...
daaaa....
(^_______________________^)

bambambambambambambambambambambambambambambambambambambambam






Saturday, October 15, 2011

,,,,,,,,,,,,,,,,,


subhanallah...
xtau dah nk ckp aper...
bile dpt call...aty gembire, tapi bile angkat ckp cancel,
memg pikir dye nak buat kat sane jer, tapi bile bace mcj, rupenyer....
YA ALLAH....kau tolonglah aku...aku dah jage hubungam ni sebaik mungkin...
aku perlukan dye, aku sayangkan dye...
menggigil badan aku bile keadaan aku mcm ni..
memang salah aku...
YA ALLAH...kau tolong lah kuatkan aty aku...
aku anggap ini semua dugaan dariMU YA ALLAH...
aku tetap akan setia dgnnyer...
berkatilah kami YA ALLAH...


Monday, October 10, 2011

:: alhamdulillah ::

alhamdulillah...
cket sajer tau..xder pe yg jadi pon...
ape ni??
haaa...
sebenanyer eya nak cter, semalam eya excident gn adik abg ipar eya kat higway pasir gudang tuh...
kami nk pegi kulai....tgok ank buah kitorg yg baru lahir 7/10 baru ni....
kakak eya kawen gn abg si amir ni...dapat la anak yg ke dua....mean anak buah eya yg ke-4 n anak buah amir yg ke-2...maybe dye lagi excited dari eya sb tu anak buah pertame boy...
tapi sebenanyer eya pon xkurang excitednyer...hihik...
then mase tgh otw tuh kami layan lagu...pastu tertibe cmner ntah leh xprasan yg kete depan break! amir pon tekan minyak sampai ketahap meximum dah tapi nasib xmenyebelahi kami...
terlanggar terus kete hyundai kat depan kami tu....eya tahan tgn dari tersembam ke depan,
then kete blakang plak hentam kitorang dari belakang...istighfar byk2 la eya dalam tuh gn amir...
xsangke plak...sebelum kuar dye istighfar sambil ckp "xpenah lagi aku mcm ni.."...
then eya lak ckp "aku pon"...
pastu kitorg kuar...eya mengigil ,mengeletar, nanges sambil call kakak...
xtau nak ckp betape takutnyer eya mase tuh....
lepas inform family, eya call temok, tapi temok xnk angkat fon coz dye mara eya pegi gn amir...
dye xsedap aty...tapi eya nak pegi sb nak jumpe mak n family kat sane...
pastu lepas eya mcj gtau excident, baru temok call blik...
sambil mara2 dye ckp gn eya, dgn xsengaje eya tertggi sore blek gn temok..maafkan sye awak...
saye xsengaje....
mase kat tempat excident tu amir byk kali tenangkan eya n mintak maaf sb dye pon xsangke jadi mcm ni...mybe sebab dye tgok eya terlampau takut agaknyer...
1st time excident...jadi trauma dibuatnyer...
yer la, benda da nk jadi, eya pon xsalahkan dye...
ok, kite layan pic ok...




kete yang kami langgar...cket jer kan?? padahal kuat juge mase tu..
tp xteruk kete ni sb dye kete luar negara...kete kite kan lembut...huhu.



ni kete amir....haa...pesona model baru, baru beli, belum bukak lg plastik kat dalam tuh...
sian betul..xpe, nasib ko la amir...tapi kete ni asalnyer teruk cket lagi dari ni, disebabkan dah dibetulkan cket gn cina tu, dye nmpk ok cket...then tangki ape ntah yg kat depan tu bocor menyebabkan kete ni xleh jalan..terpaksa la kren yg tarik...atoyaiiii...



ni dari belakang...nmpk xder aper kan?? tp terangkat ke atas tuh...
then mase excident berasap bahagian belakang ni, ape yg berasap eya pon xtau...



ni alza hak orang belakang yg langgar kami tu...
masing2 cuak...ape nak buat..nasib la kan...



lepas pada ni kami semua g balai polis trafik sri alam..eya gn amir naik mers cina yg setlekan kes ni...dye tu polis kot, sb nmpk tag name kat cap dye..wutever lah...
then family eya gn family amir dtg kat balai tgok kitorang...
mak eya terkejut sangat sebab ank dye ni xpena excident...huhu...
dye suro cuti rehat kat rumah...sebab tgn eya ni ader effect akibat tahan tgn time excident tuh..tp cket jer...nt ok lah...
atoyaiiii...nak tgok baby xsempat....ishish...raye haji la jawabnyer....
k lah...nak ckp mudaah mudahan len kali xkan excident lagi..insyaALLAH....
tatatata...

Saturday, October 8, 2011

:: siapa mereka? ::

Assalamualaikum w.b.t
lalalalalalala...
haaa...
sume sihat kan?? yg xsihat betmbah³ sihat hendaknyer..hehe...
haa..sape dyorang ni?? kenal ke??
hahaha...
nape eya buh pic³ ni yer??
saje nak buh ker??
nak tau??
sebenanyer.....
ader org mintak nak masuk kat belog kesayangan eya nih...
kahkahkah...sape dye??
haaaa.....ader la...
rahsia....yang pasti bukan temok eya sebab dye memg tuan punyer belog no2...hehehehe...cume dye xtau jer ape yg eya mau tulis sehari³ ni...dye kner bacer saje..haha..
ok..skang kiter saksikan siape org³ nih..ok..bia eya cter 1 per 1 ok...



haaa..yang ni sume kenal kan?? comel kan?? dua² comel kan??macam anak gn ayah ke mcm adik gn abang??
haa...yg penting bukan tau dua² kat atas tuh..
ni temok eya gn sedare dye...kak cik ..hehe...^_^
Temok cakap dye gedik..xtau²..haha..
suke pic neyh..comelll....
lalalala..



ehh..sape lak ni??sesat ke??
haha...haaa...
ni pic temok gn apis kenet gn naz bonzer ke??xcam la..sape² ntah eya amek kat fb apis kenet..kahkahkah..ape temok ngah buat tu??
korang kat mane ni??hehe..jgn mara saye t'curi pic korang tau..



e'ah...macam² gaye da eya tgok...temok macam tgok bola, naz yer?? macam nak o'ohh...apis kenape kat belakang tu??da xsabar nak tido ker??
ehh..sape tu??sam ker??hahaha...rambut dye macam tettttttt!! haha..



ehh...ape gaye ni?
konon² cool la sume....puii!! haha...
eya nampak alang tgh duduk, nash debab pon ader??mesti pic time ko bujang kan..haha..
eh, naz bonzer pon ader??tu sape??anje ker??haha...yg tu sape lak??mat ae??yg belakang tu sape??xcam la....hihik..ni semua ahli² family temok ok..alang tu jer abg dyer..yg len sepupu dua pupu sepapat dua papat dyer...eya pon xtau..suke eya la nk ckp ape..



ni budak poyo apis...apis kenet..ncem kan??haha..elex²..budak lagi ni..xmatang ag..sekola pon lom abis g..haa...kalo nak tau, ni la budak yg temok eya ckp nak turunkan ilmu² playboy dye dulu..nak ajar cmner nak ayat pempuan...ishishish..rosak²..haha!
berpatah la balik sebelum anda di patah²kan...jgn nak play² boy sangat la kan...
ilmu bahong jer tuh...:p



haa...ni sape temok³ ni? haha..jangan mara ar??ni la naz bonzer..suke sodok org agknyer...ishishish..
temok kuase 3 tau maknenyer...sebab temok kuase dua ader sendiri..tggu sat..nak cter yg ni dulu...ni adik debab..debab ni abg dyer...dyer adik kepada abg dyer, abg dyer abg kepader adik dyer..paham ta??aku pon tapaham daaa...haha...budak nih suke belit ayat bg eya pening tau x..mcm si temok eya tuh...heii..tapaham³...



haa...ni sape??ni temok² la..temok kuase dua..hihik...
1st time jumpe dyer, kat melaka mase date gn temok eya...ishishish..gile punyer olang tau x...
sume sempoi² punyer sepupu..ishish...
penat kami ketawe...ape dyer??
xingat dah ar..hihik..
skang eya tgok dyer ni mcm org bemasalah....
ermmm..tatau la nk ckp yg tu....
tp dye ni kalo jumpe mesti nak gado gn eya..tape², siap jumpe nt..sekeh sume..haha!
macam brani jerk...



ni plak??
haaa...ni sape ar..icam kan??
eya xtau sgt cter dyer, xtau nk ckp aper..yg tau dyer ni takut ****..haha! tettttttt,,,,,



haa...ni last story...ni kak ct gn debab nash..abg kepada naz bonzer....
eya kenal dye dah dekat dua tahun..
kami kawan mase kat tempat kjer dulu...dari belum tunang, sampai da tunang, sampai da kawen, sampai da nak ader anak dah ni..3month pregnant! i loiked...hehe...
kalo x dulu eya la jadi pengapit kak ct time kawen kat kedah, tiket sume da beli, tapi xdpt pegi sb demam terul sampai bapak eya dtg jemput kat puchong...emh²!
xder rezki....tape...
dengan kak ct la eya konon nak bukak silat, tgok² eya tegolek..tegolek sb karpet tu lari mase eya pijak..hahak! lawak giler time tuh..ishishish...
dah la..xpayah pnjg²..hihik...


storymory nyer kat sini, mereka² la yg rajin koment n cari gado kat status eya...mereka² ni sepupusepapat si temok musyukmusyuk² eya..hehek!
love ♥ u cyg..muahhhx...i'm hapy with u..
pic ni eya amex xmintak kebenaran..maafmaafmaaf ok..hihik..jgn marah...
daaaa..♣♣♣ lalalala...♥♥♥


:: ceciter eiya bam² ::

huhu..monink²!!
salam...
sihat ta?? faten bun²? sihat? awak pon sakit² juge ke? saye pon..huhuk ! sakit ta best kan?
tasuke tasuke tasuke...but, kner terime...
sakit leyh apuskan dose² kecil kiter..huhu...tape..saye terime...
ermm...rindu belog eya..sangat² rindu..hihik!
rindu temok juge...muahhhhx!
herm...sory lah lame xupdate belog nih..bz...
sangat² bzy...
bz dengan study, cluz siang malam, futsal, n mcm² lagi lah...sampai jam kesayangan eya rosak dah...tp pakai wat xtau je p kelas...ni sume aktiviti punyer pasal!!
sampai sakit² juge la badan...nak demam, sampai nanges² la cakap gn mak eya...
sakit ape?? alaaa...biase lah...eya memg banyak penyakit manje²...xleh pisah lak dye..huhu..
eya ader bad news n gud news nak cter...
1st, eya ader dapat briter, ayah kawan eya time school dulu dah kawen gn seorang janda anak 1...huhu...dah lame juge dye mendude, so, xpe lah dye kawen...ni ayah kepada NUR HIDAYAH BINTI MOHD ZABIDDI...dayah ni kawan eya mase school dulu..
dye penah kater, lepas ayah dyer kawen, baru dye kawen, sebab kalo dye kawen dulu, sape nk jage adik dye? haa...pengorbanan juge nih kan? harap2 lah xlame lagi dayah lak kawen gn syafiq, haa...syafiq ni bf dye dari school lagi, dah manyak² taun ni depa kawan...dah tunang pon..harap² lah berkekalan...insyaALLAH....

ok, 2nd story, eya dapat bad news !! sedih ! terkejut !
dalam mase yg same, naik darah eya tau...
kawan baik kepada dayah punyer story ni...
ayah dye lak dah "pergi" mengadap ilahi...innalillah.....
eya dengar eya terus call dyer...ni SAFFINAH SHAHROM punyer story...
eya sedih sebab dulu eya selalu lepak kat uma dye kat atas bukit tuh...eya nampak ayah dye ary² lalu depan kitorang senyum²...sebab tu eya terkejut sangat..mak dye pon peramah sangat..selalu tegur eya bile jumpe katpasar malam...tegur my sis juge bile dye ta nmpak eya kat pasar...
sobsobsob...
raye baru ni eya nk g raye uma dye, tapi xkesampaian sb mereka² kat sepital...eya xtau plak ayah pinah yg sakit...seedih...ayah pinah sakit stroke!
bahaye kan...bile kuman dah merebak, macam² bleyh jadi...
korang² kat luar sane, jage diri bebaik tau...
jg kesihatan okeyh!
skang mak kandung dayah n ayah kandung pinah dah '"pergi"...
kite same² doakan kesejahteraan mereka okeyh..

pinah ni pon bekawan gn bf dye LAN dari school juge..LAN n SYAFIQ adalah kawan baik, mereke² ni juge kawan kepada abang eya KAMAL..
pinah plak kawan gn dayah..awek gn awek kwn bek, bf gn bf pon kawan bek..dating same², kemane mesti b4...tapi dulu la...skang dah bawak haluan masing²..
sweet kan...^_^

3rd,haaa! gud news untuk eya plak..
eya dapat anak sedare baru semalam !! melompat² si ayah a.k.a abang wan ! haha...
yahoo² dye kat sepital kulai semalam...
baby boy ! eya paling syok sekali..hehe..
sebab taun 2009 n 2010 eya dapat anak sedara gigirl 2orang,
taun 2011 eya dapat anak sedara 2orang juge boboy !!
hehe...syioookkk!!
anak sendiri bile??
tggu kawen la..haaha !
dah atai juge ni...puii !!
sape nak kawen gn eya?haha...temok la...jgn cube² lari..saye cekik² awak nanty..hehe !
muahhx abaanggg !
name baby eya, baby eya ker??
suke aty aku la nk tulis ape kan....
hehe...
SITI NUR ZAHIRAH BT MOHD ASWAN 2 TAUN anak kakak eya yg sulung..
SITI AISHAH HUMAIRA BT MOHD SHAZAINI 1 TAUN anak abang sulung eya..
MOH SHAHRUN IKMAL BIN MOHD ARIF 2BULAN anak kakak eya yg ke-3
MUHAMMAD AKIF BIN MOHD ASWAN 2HARY.. adik zahirah..huhu...!!

suke giler eya dapat baby banyak²..
xpayah besalin dapat dah baby...haha...
suke aku la....
nak tggu anak sendiri lambat lagi kan...
hihik...
suke la abg wan dapat boy...
dah tempah kat mak dye nak beli baju bola, kasut bola, suar bola manyak² tuk akif..ish²!!
giler bola pon syusahhh gituuuu......hehe!
sampaikan si irah pon ayah dye belikan mainan bola...
ape daaaa....

okeyh..abes daa ceciter papetah miss bam²..
nak cter sal aktiviti eya laks...
okeyh!
1 n 2 hb 10 baru ni eya ader tournement futsal ! hebat ta??
team eya dapat NAIB JOHAN beb! huhuu...hebat la tuh kan...
sem 1 kami dapat tempat ketiga saje...
xper, xmengalah...
then sem 3 kami cube lagi..
tgokk!!
dapat naib johan, rezki kami tuh..bukan dapat pingat jer, dapat sijil skali tau..untung² dapat cover pointer sem last nt...hihik!
sem depan sem5 kami nak kekalkan kemenangan futsal,
mane tau ader rezki leyh kutip emas lak??hehe...berangan dulu tau...
okeyh...nak gtau..
selase ni eya pegi melaka, under cluz n subjek travel agent..
rabu lak eya g JPN, ader aktiviti climbing n abselling under cluz n subjek recreation ...
26, 27, 28 hb 10 ni eya g pulau sibu kat johor juge under kelas koko subjek fotografi...
aktiviti eya kat sane snorkeling n round island !! perghhh!!
terbaik lah...haha!
mesti snap pic paling baikk punyer beb !
nanti eya tunjuk ok??
2pon kalo jadi pegi la tau...hihik...
penat tauuu...pack betul jadual eya...
hermmm...
tapi ni semua untuk markah PB a.k.a markah penilaian berterusan eya...
kalo xpegi memg fail lah n carry paper...
oohhhhh...idok ler saye nak carry paper ok..
mudah mudahan dapat grad cepat same² kawan lain..
da xsggup nak blaja lagi dah...
penattttt...
nak tercabut kaki...
sape² yg ader moto or kete lebeyh² tu bg la eya pinjam..nak p kelas jep!
hehe....
macam ader jer....
bweiikkkk!!
huhu...

...SEDIHSANGATSANGAT...

eya nak pegi kat abang!!
huwaaaaaa...
time beday eya nanti eya xdapat pegi kat abang...tarikh jato pade ary kjer abg n ary kelas eya...
atoyaiii...sume plan xmenjadi...eya nak g sorang² temok xbg, mesti g gn kawan..bahaye katernyer...
ok laa..eya pon memg xbrani nak g sorang...
tapi tu lah...
sedih la....
plan nak celebrate beday n universary yg ke5 month xjd...hermmm...
xper lah...
xder rezki...nanti ader peluang lg kiter wat lah k...
pape pon memg sedih sangat²...dok jer la kat cneyh gn kawan²...
malam tadi kawan punyer beday...kner baling tepung gn telor...eeee...
geliiiii....jgn kner kat eya time beday nt sudah..mintak simpang ok..haha...
hope xder paper...

okeyh la..nanti story mory lagi keyh..eya penat lah..
mintak² mak eya jadi dtg jenguk eya juge selain jenguk kaka eya...huhu..
temOk eya la ni nanges² mcj kaka eya cakap eya sakit, pape tah kan..cm dak techik kan? haha...
sb tu la mak eya kate mak eya nak dtg...ape la temok cyg nih..malu jep da besar nges²..
hihik...terharu lah saye dibuatnyer....
hermmmm...
haa....
lupe....risau yg membuak² kat temok lepas dengar ayah pinah 'pergi' sb stroke..
temok tu ader luke kat kepala yg selalu ader kat org stroke jer kan??
so, jage diri awak yer sayang...
xmo jadi paper tau kat awak..
saye sayang awak juger...muahhxx!
....ILUBBYMUCHMUCH....
tau pe mksud LUBBY??xtau??
lu pikir la sendiri..ngeh²...





p/s : xder pic lagi nak masuk setakat ni walaupon sebenanyer byk pic..
xsempat keyh..next time tau..







Thursday, September 29, 2011

:: mimpi ??!! ::

huh!
salam kawan2...macam miss fatin si bun2 slalu cakap, sume sehat? da mumum? solat? haa..sendiri mau ingat..ngeh2...
ermmmm.....
mimpi??
yup! eya mimpi la...
da la mlm tadi kaki neyh berat jep..macam kner tindih pon ader...haish! xleyh titow..sian sayep! :(
bgun pagi mate bengkak...kawan tyer, nanges ker?? xde lah...xcukup tido punyer pasal lah....
dah kene bebel..xbasuh kaki katernyer..tapi seingat eya, eya g tOilet dah sebelum tidOw...
balik lambat kOt...
eya de kuar mlm tadi, tapi pg kelas, blik pOn da kul 10.40, pastu g mkn, sampai mknan lambat...huhu..blik dah dekat kul 12...
sampai umah kne siapkan SOP lak..haishh!! time titOw eya tuh...
bengkak2 mater wat eciment..hihik...
tadi petang tido kejap..mimpi pegi zoo taiping...OMG, sangat rindu...huhu...
sedih, eciment banyak sangat...
maybe sebab ader eciment pasal zoo kot sampai tebawak lam mimpi..
ishishish..pe la...
nanti nak pegi zoo....huhu..
petang neyh kener marah....
gn dye...
:((((((
sedih sangat!!!!!!
nak nanges...... :'(

...ishkishkishk..sobsobsob...

Tuesday, September 27, 2011

:: ........ ::

lalalalalalala....
ary neyh nak lalu jer...
nak jerit jer rase....
huh!!
macam2 la si gemOk eya...
bikin mara saje la gemOk....
Xgf??
errrmmmmmmm....

LEMAK bertambah??
ermmm...
xkesah....
naik 5kg??So jd 70kg la??
awak memg gemOk pOn...
sO??
saye xkesah.....
^_^

I LOVE SO MUCH...
SAYANG AWAK SELAMANYA...

Saturday, September 24, 2011

:: sangat rindukan mereka ::


Salam...
Ok sume?? xOk? bg Ok cepat2 tau....^_^
ermmm...eya xtau nak ckp per...eya saje jer bOsan..gemOk eya tggal eya..dye g kenduri..
tgOk Org nikah..nak blaja dye ckp..huhu....blajO ler, biO lepas sekali lafaz jer nanti...
eya gak untung..cepat bergelar isteri..ngeh2..!
merapu jerk...
tensiOn arh...nak mara pOn ade...bendera jepOn neyh..awal lak dye turun...geram neyh..xdan nak pOse 6..lagi 2 ary jerk..kalO arini tggal sehari jer tau....mencik !!
xper lah...xder rezki eya....sape suh pOse lambat2 kan..padan muke eya...
hurmmmm...
nak cter cket, ader Orang kate, eya jiwang, memang pOn..baru tau ke? ngeh2!
eya memang jiwang dgn Org yg eya syg...
si mR.gemOk..
untung lah gemOk eya sebab dpt kasih syg dari eya...hihik...
memang eya akan curahkan semua kasih syg eya kat Org yg eya sayang...kalO becinta memang begini...sebab tuh la kalO putus eya la Org yg
pling merana + terseksa jiwa raga neyh...
memang ader Org kater, kalO becinta, jgn syg telampau, nt putus, mkn hati jer...
tapi, eya xbOleyh..eya mesti nak bg semua...memg style eya mcm tuh...
nak buat mcm mane kan...
lalalala...
eya sebenanye tgh rindu gn bestie2 eya kat kOlej..za, mimi, yana n dayah...lebiu...
rindu sangat2 kat kOrang..bile kite nk jumpe...aku nak nnty aku kawen kOrg wajib dtg tau...
hihik...
tetibe masuk ke alam kawen lak dah....
ubah tOpik ples.....
ngehngeh...
ni nak kasi pampang pic comel2 mereka neyh...



Noorhidayahtul Azira a.k.a dayah
sempOi, banyak mengalah...kadang2 keras jugak, tp jarang la..untung la jOjO..
jOjO neyh tunang dye...huhu..baru saje k...alhamdulillah...status tetap bujang tau..ngeh2..
fesbuk dye name dye yg agak panjang tuh..hehe.


ney eya lah...hihik..
saya plak cmna?? xtauxtau..tya gemOk..haha..
eya Xsingle...status saje bujang..ngeh2...


Noriza a.ka za
minah senyum....ngeh2...
ney keras kepala jugak Orgnyer..jaga2 la...tp kadang2 mengalah jugak..
dye neyh da kawen, huhu,,,dye jer dah atai2 lebih....hihik...status berkahwin..hikhik.
fesbuk dye Mem Wan


Asmiza a.k.a miza@mimi
sOpan jer kan...huhu..tapi keras kepala neyh...hehe.
sayangnyer, miza xdapat abeskan study dye dengan kami semua...dye tersangkut mase sem 3..herm..xper lah, xder rezki miza...sekarang dye dah tunang, dye dah milik Org tau...tp status tetap bujang...hihik..
fesbuk dye Asmiza Mimie


Liyana a.k.a yana
haa...yana tOmeyh2 neyh...
suka wat hal dya..hehe...dya suka cabOt bulu ketiak eya..ngeh2...!! x senOnOh eya...
haha...yana suka cabut bulu2 kami semua...abeh ar bOtak belaka...kahkah..jgn marah....
ha...yana neyh single lagi dgr2 ctenyer..., sape nak bOleyh contact yana..haha..
status yana op coz la bujang lagi..
prOmot plak..
fesbuk yana Liyana Mutalib..


neyh la bestie2 eya...
rindu sgtsgtsgtsgt kat kOrang...nanty jumpe tau...
sOry la x mintak izin amex pic kOrang..hihik...
tatata....lebiu....
lalalalalalala
,,,LOVE U AMAT ZUL,,,