♫ teman setia ♫

Friday, September 28, 2012

Hargai Orang Yg Sayang Kite


Assalamualaikum..

hai kawan2 bambam.. sihat sume? kat luar2 sane tu sihat ke... lame sangat bambam xupdate blog nih..
maaf maaf dan maaf yer pade sesiape yg suke ikut cerite bambam nih.. 
kalo ikutkan banyak sgt bende bambam nak citer..
tapi mase xmengizinkan, 
*[sifat malas juge mengatasi segalanya... huhu..]

ok, mula2 kite buang habuk dulu.. jum hembus same2..* fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
stop2, habuk naik ke muke nanti.. hihi..
ok, pastu kite mulakan citer ae...

ary ni bambam terniat, xsengaje nak update blog sebab bambam nak luahkan rase sedih bambam dalam ni.. kalo ader sape nk tau ape dye, sudi la bacer sampai abes, kalo xnk, bacer kisah suke suki bambam je la, kalo xnk jugak, tutup la lappy tu, xpyh bukak.. hehe.. 
*[mara letew.. bweik..]

ok, cakap pasal kisah suke suki bambam, agak2 tau x? cinte? no...
ni kisah kawan bambam yg dah pon jadi kak ipar bambam.. 
Allah kate, kalo dah jodoh xkemane.. betul kan?
macam abang bambam.. mcm ni kisah dye..

putus cinta -> cari yg lain [nak tenangkan haty] -> mintak no fon kawan adik -> mesej2 ->
becinta -> jumpe kali pertame (just nak tgok) -> jumpe kali kedua (bertunang) -> jumpe kali ketiga (tempah baju nikah) -> jumpe kali keempat (nikah) -> selepas sebulan (pregnant 3minggu) 

korang faham kisah kat atas?

mudah kan? kalau dah jodoh, semuanya akan dipermudahkan.. memang bambam hepy, abg bambam bakal jadi ayah.. abg yg paling bambam syg... abg bambam sendiri pon hepy sampai xtido malam...
hehe.. sape xhepy nk jadi ayah, nak dapat anak.. kann..??

bambam terus mesej tunang bambam, mintak baby jugek.. hehe..tunggu taun depan..insyaAllah ...doakan ye kawan2...

parents bambam suke sgt, taun depan dapat 2cucu,kakak bambam pon pregnant anak ke3 juge ye..and sorang menantu.. eh! nak masuk jugak menantu tu... haha, of course!!

ok, stop ae.. cter sini abes sini ae..
hehe..

bambam nak masuk episode seterusnye.. 

Love

bile tgok kat atas ni, mesti korang da tau kan ape yang bambam nak share kat sini..
sweetkan kalo kite dapat wat mcm ni gn couple kite..
insyaAllah, nanti bambam wat.. boley? hehe.. *[padahal ramai dah yg wat...ketinggalan betul lah kau eiya.. ]

lantakk.. kawan2, tolong bambam hapuskan perasaan jeles nih.. tolong lah.. jgn semua, sikit je dah la.. kalo semua xboleh, lain jadinye nanti..

bambam cemburu dgn seorang kawan ni.. bambam tgok dye mcm ade haty gn org yg bambam syg, n org yg bambam syg ni pon mcm suke pulak, selalu nk begurau dgn gune perkataan madu... i hate!! not u, but this word!  ergghh!! tolong la...

 korang nak mcm ni ke kaum perempuan?

ke mcm ni? pastu malam petame berebut laki.. nak ke?


tapi kalau mcm ni aku sanggup je...mcm salleh yaacob, mesti dye berlaku adil gn isteri2 dye, sb tu isteri2 dye bagi kawen lagi.. kan?


sweet la bini2 dye ni.. bagus sgt...
aku sokong je...tapi aku takut jadi mcm kat bawah ni...


belum abes kenduri lagi dah wat mcm ni, nak lari.. mcm mane? xsakit haty ke awak awak kat luar sane? kalo betul carenyer alhamdulillah...

aku bukan ape, aku takut kawan ni buat mcm dulu, aku dah pernah kene, sb tu aku takut bende jadi... kawan mkan kawan2... tolong lah faham perasaan perempuan.. sensitif bile dgr ayat tuh... please!!


bambam jumpe ayat nih, nak bacer? klik la...



bambam tau dye sygkan bambam, tapi mcm mane dye takut kehilangan bambam, mcm tu jugak bambam takut kehilangan dye... sayang, please... dont say this word again...i hate this word, not u syg.. please understand me... :(


sweet kann..mesti ramai nak yang mcm ni kan.. bambam doakan semua kat luar sane akan dapat keluarge yg bahagia mcm ni.. insyaAllah...

berbalik pade cte bambam tadi, bambam xtau nk kate ape, kalau mulut bambam kate ok pon, tapi haty bambam tetap cakap no! so, bambam kene tipu diri sendiri ke, semate2 sb nak jage haty dye? yee.. memang bambam slalu gune ayat tu, tapi bukan untuk perkare2 mcm ni...
ya Allah, kalau memang ditakdirkan aku begini, kau berilah kebahagiaan kepada kami semua...aminn.. xmampu dah ckp pape, 

cume boleh ckp bambam sygkan dye, sangat2, only u! love u!

[maaf, bambam jer yg emosi lebih, sb bambam xsuke ayat nih... maaf.. bambam xboleh begurau dgn ayat mcm ni]

sayang awak sorang... xmau gadoh sb org lain... :( im sorry.. 


Sunday, July 29, 2012

:: Selamat Berpuase ::


Assalamualaikum...

ahaks! ahaks! 
opsss! batuk puleks makk.. eh eh makk...
hihik! selamat berpuase u ols..
sory kat kawan2 blogger bambam, bambam xikuti pekembangan korang lg..
 bambam xder mase..
 [bzy la konon]

actually, bambam jage kawan2 bambam yg demam nih...
sian meke2 nih demam.. bambam jadi mak angkat wat sementare waktu ler.. huhu!
si princess ida demam cmpak kecik2, si emma zuella lak demam ape xtau.. tapi lame yer.. kesian tgok, bdn da mcm rangke idup yg bejalan2 tuh.. ish2..!!

ok, nak share, my syg dah pandai pkai twitter.. xbole nakal2 lagi ok.. hahak!!
[ sebelum ni  nakal kah??] nope nope!
rindu sgt2 kat husband! [sejak bile kau kawen?]
miss u la syg.. bile boley jumpe nih... 
raye dapat jumpe ke x xtur la deyh.. [bahase kedah tuh, taram pi lah, maksudnyer, raye dpt jumpe ke x xtau la ! ]
sebab masing2 sebok, adik dye nak kawen raye ke7, raye ke5 dah gerak g tengganu, abg bambam pon nak kawen raye ke7, raye ke5 bambam gerak g kedah.. haishhh!
agak bzy la time raye tuh.. genaaa deyhh!
bambam nk jumpe juge.. lepas raye nt bambam turun klang...yeahh!
bole jumpe cyg mbam...
haha! mbam2... badan cm beruang, gelak cm kude, suare cm katun! hehe...[jahat!]
bambam xleyh ingat ayat nih.. klakor la ko syg..adiostos!

ok la, bambam xtur da nk wat ape, cau cin cau!
aha, semoge kawan2 bambam cepat sembuh! aminnn..


Monday, July 2, 2012

"Segmen : Tingkatkan Follower Twitter"



Assalamualaikum u ouls!



ok! 1 lg join twiitter! join sini ok! 


ok! kalo korang nk join segment nih klik SINI

"Segmen : Twitter Follow Me ! By EJ"


Assalamualaikummm... 


ha ok! segment kali nih! twiitter?? haha..bambam jer baru nk join... ish2...
padahal sebelum2 ni dah ader kan? sian bambam..da telepas ntah berape dah GA by blogger2... maaf la, bambam xon9 sgt... ni pon just tgok2 jer..tetibe nmpk.. ok! xmau beleter, jom kite join ok! 
korang join bambam, bambam join korang! 
nak follow blog pon boleyyyhhhh.... hihik! 

klik!


blog bambam

Ok, kalo nk join segment nih klik SINI

Saturday, June 23, 2012

:: c0me back ! ::



Assalamualaikum! 
hai kawan2 semua!
bambam dah blik dari pulau sibu bape ary yg lepas...
kamu kamu dan kamu semua tgh wat ape? kal0 boring2 nanti jenguk blog bambam keyhh...
kiter tgok pic bambam kat pulau sibu...
yeaahhh! 
ok...bambam nak story kesah semalam n pagi td...
kalo sudi bace la....
kisah gedik2 cik abg gn bambam...hehe...[dye lg gedik]

ok..dialog kami ok....

dye : cyggggg..anguuuuuu..hehe..ummmmuuuuaaahhhhhhhhhh!
[bambam xbalas]
dye : abg cyg eyaa...cyggggg sgt3..ummmmuahhhhhh..pluk cyg kuat2..cygg eya...
[bambam xbalas]
dye : cyggggggggggg..nkkkk cygggggggg...abg cyg cyg sorg je..abg xnk org lain..abg nk cyg abg yg name siti saleha salehan je..hehe..
[bambam xbalas]

motiff : nak kacau  bambam tido pagi2..haha..sebab tu bambam xbalas..bambam nak tido, sebelum tido bambam dah silent awal2..haha..padan muke mucuk....

ok, dialog pagi tadi..

dye : cygg..ummuahhhhh..sori abg trtido mlm td..awl abg tido.. [pukul 4.56pg td]

dye ; xnk..nk tgok cyg tido..

dye ; nanakkkk..

dye ; arrrrrrr..nanakk tdooooo....

dye; nk cyg..

[bambam balas..tapi korg boleh agak kot bambam suh dye buat ape..bambam suh dye tidooo..hihi..]

ok, jom layan gambar sibu island!


bambam naik bot nih pegi pulau...huhu...



cantek kan??


muke2 superhero kelas BUP ..Huhu...



jety pulau sibu...


tapak khemah kami kat sane..yg kat kepala kude tu la khemah bambam..tgok, kude pon nak interfrem..



muke 2 org xpndai berenang..paling last sampai.. haha



muke penyebok...dengki owg nak tgkap gmbar... huh!



tgok, muke dye lagi..adehh!


bambam...<3 C(:


bersame miss corp..haha



bersame princess ida dn imah...



jom snorkeling! hiwhiw..



jom kayak!



last! gmbar lepas snorkeling..huwhuw!


okok, dah penat...dari petang td update, mlm baru post sebab si miss keding asyik ajak mumum, so, bumbum tude sekejap demi mengisi pizza dalam perut..kihkih! 

ok, dah mlm sgt2 nih..esok bambam nk gerak balik pahang, tapi ptg laaa..adeiii...xper2, yg penting bambam blik gn cik abg..huhu! 


dialog td nih...

bambam ; cyg nak tido nt mcj ye...

dye ; nanakkkkk

bambam ; laaaaaa....

dye ; lorrrrrr...

bambam ; emmmm.....

dye ; nak call cyg...hihi

bambam ; owh..hehe

[ marah kejap la..huhu.. bukan sb nih, sb lain...alamak!!
dye call, bye!!] ^___^

ok, suke? kalo suke cer like...hikhik! [gedik]

selamat malam semua! lebiu mucuk2..



Friday, June 22, 2012

"Segmen Hujung Minggu: Aku Follow Kau Follow"




Assalamualaikum..


jom follow...hehe... bambam tgh ader mud nak follow memfollow nih..
fair la kan..sape follow kite, kite follow blik...hihi..ha, twitter bambam kat sini...https://twitter.com/#!/aduhh2
follow tau..bambam follow balik..
jom join..klik SINI dua hari jer tau... nampe pon segmen hujung minggu...
Yauuu... :)

SEGMEN 2, TENANG "UP FOLLOWER"


ASSALAMUALAIKUM...ha...


meh kite join yg ni pulak...
moh kite ramai2 yer...
nak tgok lebih lanjut moh kite jenguk sini..
jgn lupe follow twitter cik bambam yer.. :) bambam follow back..
https://twitter.com/#!/aduhh2



Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara


ASSALAMUALAIKUMMM....
cakk?? ade org x? huhu...


bambam nak ajak kawan2 join GA nih... terime kaseh kat cik nur fairus abu bakar sebab tag kite ye... :)
jom kite join mega tech GA by mereka bertige...
ok, bambam nak tag kawan2 bambam...

http://nothim-tosay.blogspot.com/

ok, ni twitter bambam..follow juge yer...hihi..
https://twitter.com/#!/aduhh2
bambam follow balik..



Wednesday, June 13, 2012

~ 0uting f0r 3days 2night ~


Assalamualaikum...
hai2 semua.. sehat? ape khabar? wat ape tuh?
bambam baru lepas packing baju...
ni yg gedik2 nak citer nih...
sedih la...
nak kene tinggal cik abang 3D 2N..bambam kene g camping kat pulau sibu ,mersing...
huwaaa...ahak..xma0 xma0.....
tapi kene g gakkkk....

petang td, time da nk maghrib...  [maghrib ke petang? alahaiii.. maghrib la senang.. tu p0n nak jd isuu..] [sajeee!^-^]

 dial0g dye : eya tipu, sok pagi2 nak tinggal abg..bgun2 tgok eya da xde..eya tipu...

bambam : eya syg abg jugak...eya xtinggal cyg, eya pg sekejap je...cyg jg diri baik2 tau.. :(

dye lagi : xnk, eya da xsyg abg..eya nk tggal abg..eya tipu...

sayang, i always l0ve u... s0 muchh! kan da bgtau, xkan ade 0rang selain cyg daalam aty eya nih... so, xpyh la isau keyh... muahhh! kis f0r u...  :-* ♥♥♥

okeyh, ade lg dial0g nak st0ry..hehe..  [ gedik dtg la mlm nih..xtau jadi pa... ngeee ..:) ]
ni dial0g pg td.. pukul 6.43... dye mcj bambam... 

dye : cyggg..angunnn..hehe

 [ bambam xperasan, dye miscall... arrrr! bambam bangun jugek la..dye saje nak mengac0 bambam tid0, da la bambam xleyh tid0 mlm tuh...grrrrr ]
dye tau bambam suke ayat jiwang2... dye balas lagi.....

dye : hehe...ummuahh..abg cyg eya sgt2..

bambam : eya pun cyg mucuk.... muahhh!

dye : hehe..cyg jgn tggal abg tau...sbb abg xkn penah nak tggal cyg..ummuahhh! hehe...

bambam : yer...eya pun syg abg s0rang je, eya xtggal cyg la...ummuahh!

dye senyap... rupenyer dah ZZzzzz.. sab0 jer la... bambam yg xbleyh tid0 sampai ke sudahh! arghhh! bambam da la susah tido..sab0 jer la...
 pagi2 bambam bgun mandi, nak pegi kelas, mase tgh besiap...

dye : cyg, badan abg menggigil...abang takut, abang nak sakit td, abang terus minum air byk2..abang nak cyg... 

[ dalam haty bambam ckp, aik! td bukan main nk ngac0 aku, tertibe nak sakit laks... ishh cyg2..]
kesian kat dye, dah la bambam nk pegi pulau, dye xberape sihat pulak..tu yg bambam berat aty nak pegi nih..sedih series!...ok, sambung td keyh...

 tgh siap2 nak p kelas, tertibe kelas batal...cheeeiii! beranginnnn.. seb bek xtempek2 bedak lg..ngehngeh! lepas tuh masing-masing sambung tid0 laaaa... tggu ape lg kan... kelas kul 3ptg... hureyyyy! awwwww... huhu.. C(: ♣

ok, time nak tido lak semalam...dye panggil sl0w jerk.. awwww..r0mantik la k0non...hhik! i like dear.... cyggg...eya xkan tinggal abg kan walau ape pon jadi? wahhh...gumbire la haty bambam!! bambam jawab.. mesti la...eya xkan tinggalkan cyg..kan eya da kate, xde org dpt gntikan tmpat cyg dlm aty eya, abg pun xkan tinggal eya kan?? haaa...panjang aku jwb..haha! dye jawab... ye cyg..abg cyg eya sgt2.. ZZzzzz

ok, tu la dye dialog cinta kami hary nih...syg sgt kat awak....
hihik! 
ishh! kal0 gaduh, bukan main...kal0 syg..bermain2...hehe!

kawan2 kat luar sane... d0akan kami bahagia selalu ok... terime kaseh! 

[xtau la kenape, mlm nih tergediks byk nk bercerite tentang kami, xpekan? xkesah la kalo ade yg marah, pedulikk..sape nk marah? kesah pulak aku yer... huhu! janji aku dan dye bahagia sudah...  ]

ok, nanty dah blik dari kem aku hupdate lg, siap buh gambar byk2...cewahhhh.... xlupa kepada follower2 bambam, terime kaseh sebab follow bambam... usaha tangga kejayaan..insyaAllah! Doakan bambam selamat tau... 
selamat malam kawan2... ~ *_^~

suke x?? kalo suke cer like... :)


Monday, June 11, 2012

"Sabah Giveaway by Sharina"

Assalamualaikum... 



OK, yang ni pulak..nampak2?? ok, kal0 nmpk 
j0in la..mane ler tau..kih2...
rezeki jgn dit0lak keyh.. kite mencube, mereke memberi! wahhh!

blog ID : 4470745501476737812

klik SINI kalo nak tau adiah2nyer tau.. C(:
 daaa..



"Up Follower"

Assalamualaikum..
nampak banner kat bwh?? nmpk tajuk entry kat atas? k0rang da j0in??
bambam baru nmpk...
huhu...lambat.. maapkan sy..[versi zizan] ^_^


ok! nak join? klik SINI
Ok..d0ne! :)

"Saya Join GiveAway SyieMazlan"

Assalamualaikum...wink2!!

byk betul la give away bulan nih.. salah satunye, meh tg0k cneyh!


ok, nampak kat atas tuh?? 
nak tau lebih lanjut? klik SINI

okeyh, tag kawan2 blog bambam..


ok, korang try ok?? daaa..


Saturday, June 9, 2012

~ Segmen : Bloglist With Yana ~




Assalamualaikum..kal0 k0rang nak j0n, tekan SINI ok! dengan laju tangan bambam j0in segmen yana nih..huhu! ^_^


gambar p0n kene ke? wallaweii..
maluuu... C(: 


xpyh bes0 sgt lah yer? huhu..
cepat2 j0in semua!



Thursday, May 31, 2012

:: Saya Mahu Follower Tegar ! ::

Assalamualaikum!

Wa'alaikumsalam...
haa...sedih nih, bambam demam...tapi nak j0in juge...mane tau kan, ade rezki dapat kawan ramai..
sile2 la j0in kal0 nak bekawan, kawan biar ikhlas yep.. :)
segmen kali nih adalah segmen "saya mahu follower tegar" 
korang nak? memey ar nak...hihik...


belum terlambat tau nak join nih...
nak tau lanjut? klik SINI ...
ok, selamat malam u ols!

Wednesday, May 30, 2012

"Random Giveaway By Cik Fie"


ok! mase tgh sebok2 la nak post kat group belogger bambam punye blog, ader sorang kakak nih bg link blog cik fie..
mybe cik fie kot..mari2, kite join!! 
cepat2..mybe anda yg ke 200!
 yuhuuu!





syarat2 korang boleh klik sini ok!
jom ramai2...

[ grrr.. flu ! ] plus2 story ::

Selamat maghrib belogger!
sb maghrib skang, sape xsolat lg?? pegi solat cepat, [ stanby rotan kat sebelah , mcm mak2 jep ]
 bambam dah solat da tau!

ary nih bambam nak story mory cket pasal flu! pasal sick heart! haha..paham x? paham2 suda la..bambam nak broken2 nih..
pastuh pasal kematian seseorang dan juga nasihat daripada my mum.. [ sejak bile ye aku pandai bg tajuk2 ape yg aku nk story nih ].. lantaklah..

0k, bambam selsema nih..mesti bejangkit gn abang ni kan..hukhuk..xsuke xsuke xsuke.. gedik.. c(:
bambam xtido 1malam baru2 nih sb pikir pasal picture yg bambam story ary tuh..skang nih bambam dah ok..ape org wat kat kite, kite trime dengan redho ok? chill beb! c(:

ermm, bambam dapat 1 berite semalam, seorang pakcik yang bambam baru jumpe jumaat, sabtu dan ahad lepas, pakcik yang sangat2 sihat, masih waras, sama2 rewang di rumah kenduri, tibe2 jatuh sakit, koma dan telah meninggalkan keluarganya malam semalam..innalillah....same2 kite sedekahkan al-fatihah ok, semoge rohnye dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..mungkin dah sampai masa beliau menemui arwah isterinye di sana.. aminnn...takziah diucapka kepada keluarganya..

iklan..[ housemate kua dating gn jantung haty dye.. singgah sebentar melihat bambam menulis blog]

hah! sakit haty! yy?? sebab pagi td xde kelas..len kali gtau la awal2 nak batalkan kelas tuh..xpasal2 kene gn student...xpatut betul wat student mcm tuh.. nak balas dendam ke ape... ade plak yg post kat wall, bunyiknye begini.." kalo xikhlas, ape gunenye kate maaf?? " 
mak aii...sentap la kalo bambam kan...so, don't selfish ok..jadila seorang yg boleh di bawa berbincang..macam miss princess kami...huahuahua....
ape pun, noboby perfect...
nak cte la sikit, dulu semua suke dye, ntah kenapa, perangai dye tibe2 dah berubah...
kami yang berubah atau dye yang berubah, ntahlah kan....xpasti...
ape pun, xbaik mengata org yang mengajar kita, orang yg bg kite ilmu, sama2 la kite doakan kesejahteraan nya... bukan dye saje, tapi semua yang seangkatan dgnnye.. aminnn...

ok, lastly, untuk story yg bambam post semalam..ada bace x? kalo ade, bguslah...
bambam share gn mak, mak kate, ko sabar la, mak sentiase doakan korang bedua mencapai kebahagiaan, kalo org tu betul2 nakkan kite, dye akan ajak kite tunang, so sekarang kamu berdua dah betunang, sama2 la korang jaga..ni semua dugaan tunang, jangan cepat melatah yer... [ perangai bambam same gn mak, jenis sabar dan selalu trime ape orang buat ..memang sebijik perangai kami, mane xtumpahnye kuah kalo x ke nasi right?  xmau buh meja or mangkuk or pinggan, nak nasi jugek! ngeee... ^_^ ]
 ok, sekarang bambam terime apa saja dugaan yang datang, bakal datang atau akan datang... semoga kau tabah wahai siti saleha! 



[ bambam merapu, kehulur kehilir, skang dah sampai isyak dah...hehe..! ]

---->> mari kite berjemaah mau?? huhu, bambam sorang2 la.. bambam nak solat nih, nanty nak kua mumum..sape nak ikut? angkat kaki cepat...!! [ arahan giler ]

----->> xmau ade yang trase ape yang bambam tulis ok, ni blog bambam, tempat luahan haty bambam, so,...ADE AKU KESAH kalo nak trase pon? hiiiiiiiii.. [ kejam ]

ok byee... C(: