♫ teman setia ♫

Wednesday, March 28, 2012

:: debaran ::

hai semua...
ape kaba? lame xhupdate belog nih...
sibuk la kate kan...huhu...
semua ape kaba? bambam migrain lah..adehhh!
hihik...hope semua ok2 je la yer... ary nih bambam nak story cket.. erkkk! nevers2...
takut sangat2..
pening kepala bambam nih... tau nape? bape minggu je lagi...bambam nak begelar tunangan orang dah...OMG...takut sngat kawan...mcm mane nih...
mesti menggigil nanti...hehe..
debor sgt2 nih...
esok bambam blik n selesaikan barang2...
insya'Allah, nanti ader pape cte baru, bambam update kat cnih yer...
doakan bambam tau...
takuttt! :)

Thursday, March 22, 2012

:: GAMBAR2 KENANGAN KKLK 08-09 ::


HAI! ary nih nak tunjuk picture2 time kolej dulu..kolej komuniti langkawi..saje jer, sb mlm td rindu terover dos dgn si enni..hehe...sile la bermuke blog...lepas tu klik like yer kat bawah tuh pada sape2 yang tgok..TQ..hehe!
time kurus la konon kan.....erkkk!
BAWA ANAK PANAH KAT PIC SUPAYA NAMPAK LEBIH JELAS...
(^___^)











lambat la nak upload picture2 nih..nak edit pon lambat, so, bercampur la dalam nih, ade edit ade x...
pic last nih pic hantu kak limah, tgh pikir nak tulis ape lam bku log..haha! enni jali...ape suda jadi...
macam orang terencat da bambam tgok....ish, kesian sungguh...
k lah, nanti upload pic kat pangkor lak, kenangan bersama yang tersayang..ngehngeh...
tertanyer2? tggu la....
huhu...
nite...









Tuesday, March 20, 2012

:: thanx kpd follower2 bambam ::

hah! ape kaba kawan??
ary nih bambam nak wish thanx sangat2 kat follower2 bambam...
dah lame bambam nantikan saat2 follower yg ke 100 tuh..hihik..thanx sb support bambam...



Members (100More »



Monday, March 19, 2012

:: Ape yang paling ringan?? ::

Assalamualaikum...
hai semua??
selamat malam...
hah! bambam nak bg satu teka teki..bambam dapat mase bambam terjah 1 blog nih..menarik blog dye..dye byk cite2 bende yg gud2 lah...rase best lak bacer..ni bambam copy dari blog dye lah....

teka teki nih Iman Al Ghazali bg kat anak murid dye...
apa yang paling ringan di dunia ini??
a. daun-daun
b. kapas
c. angin
d. debu

pastuh Imam Al Ghazali pon jawab...:

semua jawapan kamu itu betul, tapi yang paling ringan sekali di dunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT . gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia kita tinggalkan solat dengan sengaje.
Na'uzubillahiminzaa lik...

cuba kita renung-renungkan , berapa ramai lagi antara kita masih tidak ambil kisah tentang solat sedangkan solat itu adalah amalan utama yang akan di hisab ketika kita di padang masyar nanti. 

 
sudahkah anda menunaikan solat?
(^____^)

:: kebahagiaan ::


hai! malam kawan2...
sume da tido ae?? bangun2! hehe... malam dah tua, memang patut pon korang tido, bambam je yg xreti2 nak tido ni hah! ish! 
ape da, esok kang berteman rapat dgn minyak cap kapak plak..hehe!
kalo korang sume nak tau, minyak tu la penawar sakit2 kepala bambam..hari2 bambam mesti dengan minyak tuh...mcm si jantung hati pulaks! kuikui....
dah sakit, nak wat guane kan..bweikk!

act nak share kat cneyh! hepy sangat2..bulan depan, ader lah orang nak dateng umeh bembem! eh! bulan depan, ader la orang nak dtg umah bambam..hehe...ha, baru betul ejaan tuh kan,,,ngengaderk je bambam..saje nk suh bacer byk kali...

sebab?? ader lahh..hehe...lepas tuh nt terase diri bagai  diikat, so, jage kelakuan tuh ok! hehe...
sayang ko sgt2 mok...harapaan semoge kite kekal bahagia sampai akhir hayaaaatttt...
terime atas semuanye...

love u so much! selamat malam semua...

*tido gn senang aty....(^______^)

:: segment : tambah follower sampai pening! ::

hai! saye terlambat ke untuk join cik yaya punye segment?? maaf lah..baru bukak...
kalo terlambat xperlah..:(
bukan rezeki kot cik yaya..
harap sud bantu tambahkan follower..hukhuk!

 

korang nak join? harap2 xterlambat lagi lah yer...
cik yaya, saya datang....:)

nite kawan2..

Saturday, March 17, 2012

:: Giler Novel beb! ::


hai kawan2 blogger!
huh! penat seharian ary nih godek bodek blog...
eh! bodek? dapat ape? hihihik!

ha, bedasarkan entry kat atas tuh...nampak x??
mesti korang boleh bace kan, yang bambam nih kaki novel...
bukan buku terbitan kaki novel tu tau, maksud bambam, bambam nih suke bacer novel, so, kalo ader sape2 nak hulu2 novel kat bambam tuh, mai la bg kat cek..hehek!

cer tgok kat bawah nih, tajuk ape tuh? sayangku casper? wah! macam best jep! 
hehe..terbuat xtau plak dah...act bambam dah bace la...best, memang best! cerite nih cerita kat paris..korang tau paris? ni la tempat idaman honeymoon bambam, tapi bambam tau, ni semua xmungkin, bambam bukan orang kaye pon, just nak berangan dalam mimpi tu boleh la kan..ahaks!
korang cuber la bacer, best ooo....





 ok, kite tgok yang kat bawah nih, best kan? korang peah bacer x? ni memang best gilergilergiler...kalo korang xpecaye, korang boleh cari buku nih, aci potong jari la kalo korang xgelak tunggeng2..eh, xder la tunggeng..tapi novel nih bambam nak bg 5star lah...terbaekkk! nak tau kisah ape? cari la sendiri..hihik!




OmG! Tajuk nih, xley bla dow..haha! Akhirnya aku kawen! memang kite2 nih akhirnya akan berkawen kan..sape xnak kawen? memang rugilah ko..huhu..novel ni aku beli sebab dye mengisahkan tentang cinta muka buku..ha..pecaye x? kisah cinta aku kan cint muka buku jugek...det's y lah aku beli novel nih! hehe..tapi! memang xsia2 beb..best! sangat2 best! aku nak bg 4star kat buku nih...try la!



I MISS U SO MUCH DEAR! ♥


Ary nih rindu sangat2...maaf sebab marah abang...huh! degil kan, so?? 
pikir la sendiri..huhu! tgok muke eya sedih tuh..sedih sb orang yg kite syg susah nak dengar cakap kite...
hermmm....xmau ckp pape, nak ckp rindu n makin hary makin rindu je..rindu....rindu serindu rindunya...alamak! ternyanyi! hihik..ni la akibatnye kalo byk sgt merindu riduan nih! adehhh!
...rindu cyg cgt2...sory tau... LOVE U..♥


K selamat membace novel2 kat atas tuh!
nite! ♥

Thursday, March 15, 2012

♥ hasrat hati ...

Assalamualaikum...
hai kawan2 blogger..eh! ramainye follow..thanx classmate yg follow aku! hehee...
kawan2, cik bambam tgh dalam dilema sgt2 nih...aper yg patut cik bambam lakukan...
cik bambam dah tyer byk2 kali dah, "betul ke abg dah sedia??" "yup!" tu la jwpn dye...aiseemeeeennnnnn
ape patut bambam buat??

tau x ape yg dye nakkan?? 
dye ajak bambam nikah bulan5 nih..n sanding bulan 9...OMG....
bambam tgh study la...
mcm mane nih...
bambam memang da sedia, bambam cume takut ade pandangan negative dari kawan2 n lect poli..
"lantak la org nak ckp ape, janji kite dah halal nt, dyeorg ade? xder kan, so, xpyh pkir org sgt..."
tu la yg dye ckp bile bambam suarakan bende nih...act bambam xkesah, bambam dah sedia awal dah sebenanye, sb dulu dye dah penah suarakan bende nih, so bambam besedia sb bambam tepikir, bambam takut satu hari nt dtg blik idea mak ayah dye nih, ni semua sebenanye idea mak ayah dye... mak ayah dye nak sekalikan gn adik sebab xnk pikir kenduri dah lepas nih...n semua adik beradik dye setuju..
macam mane??
korang setuju x? bende nih bende baik, nak menghalalkan sesuatu perhubungan, kalo benda nih jadi, bambam pikir jodoh bambam dah sampai, bambam xtolak takdir, bambam bukan dah gatal sangat nak kawen, tapi ramai jer org dah kawen blaja..betul x? 
tapi, bambam tetap fikirkaan bende nih, kami akan berbincang lagi..
doakan la yang terbaik untuk bambam...
bambam tau, dye sebenanyer nak ader org jg dye, uruskan mkn minum pakai dye..adek beradek sume da kawen, jeles la tuh..
tapi, bambam kene fikirkan juga bende nih, bambam terase juga bile lect ckp pasal keje bgus sebelum kawen, bile dah kawen xleh blaja, n mcm2 lagi la, tapi ramai je lect yg dah kawen, dah keje, tapi masih blaja..
sebenanyer rezeki masing2 jugak, cume kite kene berusaha n tahu macam mane nak urus.....
ya Allah, kau berilah jalan yang terbaik untuk aku...aminn...
belogger2, doakan yang tebaik untuk bambam yer...
terime kaseh kawan...
selamat malam.... ♥


Monday, March 12, 2012

doakan yang terbaik..


Hai blogger.. hai kawan...
malam nih nak sedih2 leyh x...
si gemok sakit... penyakit, kenape kerap dtg kat dye sekarang..
takott... :(

dear..
sometime, u make me crazy..
sometime, u make me happy..
sometime, u make me sad..
sometime, i don't know u..
because, everytime i love you..

dah la..jgn sedih2... doakan dye cepat sembuh tau..
"kita sakit sebab Allah syg kita, DIA nak hapuskan dosa2 kecil kita..ingat tuh... 
jgn sesekali nak merungut.."  "ok, baiklah.."
*aku cakap dengan hati lah..


"ya Allah, kau sembuhkanlah penyakit Ahmad Zulfadhli bin Marzuki ya Allah..berilah kekuatan kepadanya untuk menghadapi hari2 akan datang, tabahkanlah hatinye..."
aminnn...

Saturday, March 10, 2012

~ classmate ~

Assalamualaikum ladies n gentlemen!
betul ke ejaan? suke aku arr..haha!
okeyh! sekarang aku nak pamerkan muke2 clasmate aku... blogger2 sekalian nak tgok x?
ok, sile2....



ni lah clasmate aku..tgok, ader name sorang2..so, bacer sendiri..huhuw! azie tgok ape tuh? nak bekenalan gn pakcik sebelah ae?? hihik... ^_^ ida! princess...siape di belakang depan awak?? adakah mamat yg awak selalu sebut "abg syed abg syed"..haha! 
*ngamuks pulak syed ni karang... ida semakin galak mengacau kalo si syed nih marah..haha! suke lak dye...debik kang...ish ish ish... hiwhiw.. (o_O)




 jelas x? xjelas pkai spek tau....huhu! eh! si baju putih tuh dah knp tuh? haha... mcm org tgh sangap nak karok jek.. haha! nih mlm surprise event kat melake..sayangnyer aku xder, demam tibe2, hujan punye pasal lah..tapi xpe lah.. is ok! :(





ok, ni kat istana sultan melaka... kami ber5, mencari resourch la konon... betul ke ejaan aku? aku ase cm salah..arh, pedulikkan..haha! NHMH yang snap pic..sb tuh ader 4 je k..





i like this pic! nice ! cik bambam yg snap tau...hiwhiw, nak bgtahu jugek..





anak tengku ke? haha! princess eyda... bweikk! haha..nak kenalan! piweetttt...





  nice? anak sape la yg snap nih...
*aku lahhh! huhu...



arghh! saya bersama dia..haha! emma zuella .. omputih sesat..name jer la...orgnye xsesat..haha... rebutan si jejake di kala ini..ahaks! siapakah?? tapi jiwa anak mude ini xmudah diterokai, kecuali insan bergelar "corp" haha... xleh blahh ayat... jgn mara kak ella...puii!






sweet ker?? hihihik... kami sentiase sweet..sygnyer gambo kabur, dah tentu bukan aku yg snap... huhu..






hensem ke?? puiii...mamat poyo..kadang2 dyeorg nih di panggil "gay"..haha! auwww...!
mcm lembut pun ader, eh! sopan lahhh..haha, jgn mara abg2 macho...kahkahkah!





gadis manis... minachii! hehe...





 bersame lect sempoi...(^__^)





............husna............





super model kat depan tuh, agak tegang mukenyer yer...cer tgok betul2, kelaka kan pic nih, tgok muke mainozalikha...nak marah ke? nak o'oh ke? nak pukul org ke? hahaha... bun poyo..haha!





 ala-ala model jer muke bun tuh...haha!






betul ke eja name bun tuh? slah ae? hehe... model ke? kiwkiw...model batu ae...





 kesian emahhhh....





lect kami yang sempoi..sempoi habes lah weiii..hiwhiw...





cantik kan?? model2 tangga... kat umah ader tangge xnak plak snap..haha..





ala tomeynyer yg tgh tuh.....^_^





 mereke lagi....






kejutan befday lect kami..miss salina.. hepy befday! tapi xtkejut sb sorg lg lect dah bgtahu dye..huhuk! tapi dye terharu juge...ader la sorg clasmate kate, mis ni ckp, walaupun kami semua degil, tapi dye xbleh bencikan kami, sb ape yer? mybe kami sporting sgt kot? haha... mybe juge kami nih suke wat haty dye terhibur x? haha... act kami nih degil, tapi kami hormat semua lect yg ajar kami, yg xajar kami pon kami hormat, but! jgn wat mcm org2 HEP wat kat kami semua tuh... dyeorg memang teeettttttttt di tettttttttt! kan clasmate? kite baik kan? ustazah pon suke kite kan?? haha..bangga sat.. go bridging go! lame xdengar tagline nih semenjak byk sgt bridging yg masuk nih..sedih! hehe...but xkesah, jgn ikut pangai degil kami, ikut pangai hot kami..cehhh! mcm hot je kan..debik skali baru tau! puii!
 (^______________^)



eh! cantekk jugak aku nih..haha! perasan la ko minah...erkkkk!





sape nih? kembar ke? hahaha! ini adalah gengster!





apa plak yg kawan2 aku wat nih?? haha! macam2 lah korang... ecah! tutup mulot cket, takut lalat masuk, sesak nafas nt...hihi... aik? asal sesak nafas? lalat masuk idung ke? kahkah..





hahahahahaha...apakah yang dilakukan oleh mereka? baldi? botol? mesti korang ambik kat tandas sebelah tuh kan?? haha....lawak2... dengan mukenyer sorang2..nampak sgt malu..haha..





alahai incik capex...sekali senyum, nampak gg pputih dye...sopannye..tapi, pandai ke men gitar tuh? ke pegang jep..hehe...boleh ajar men gitar x? mane la korang dapat gitar tuh yerk...:)





ini dye befday gugurl! enni jali a.k.a EJ...hehe... hepy bufday gugurl!





  ha?? emma lagi..adeiiii.... penuh gmbar dye..haha!






alamakkkk! sape awek cun nih?? haha..ala tomeynyer..piweeettt! haha...terase comel plak..prasan kan?? eceyyyyhh..malu pulak..kiki... saje amek pic nih.. lame rasenyer xsyok sendiri..haha! gegehhh sat....


ok lah, itu saje untuk tatapan korang..penat laks... nite! tatatititutu..